Plenković predstavio nove ministre u rekonstruiranoj vladi


OBJAVLJENO: 18.7.2019.


OBJAVLJENO: 18.7.2019.

Plenković predstavio nove ministre u rekonstruiranoj vladi

Novinare je šokirala nova, rekonstruirana vlada premijera Andreja Plenkovića. Naime, ministri su se pojavili u klaunskim odorama i s maskama, tako da ih se ne može raspoznati.

"To je nešto što smo morali uvesti kako bismo spriječili ono što nam se dosad događalo - medijske manipulacije i šikaniranja naših ministara.

Novinari imaju pravo pisati kritično o ministrima, ali i ministri imaju svoje obitelji pa ćemo zaštitom njihovog identiteta zaštititi najranjivije - njihovu djecu i druge članove obitelji. Pogledajte, na primjer, što se dogodilo ministru Goranu Mariću, koji je morao odstupiti jer se uplašio za svoju obitelj", rekao je premijer Plenković.

Članove vlade, naime, štiti GDPR pa će umjesto njihovih osobnih podataka odsad biti poznata samo njihova kodna imena, odnosno nadimci.

"Novi ministar državne imovine zove se Rudi. Lako ćete ga zapamtiti, po rudavoj frizuri, vidite? A nova ministrica demografije je Suzi. Ima suzave oči", predstavljao ih je premijer.

Plenković tvrdi da je to novi korak u poboljšavanju komunikacije između vlade i javnosti. Ministri su na novinarska pitanja odgovarali klimanjem glave i mimikom. Tako je novi ministar rada i mirovinskog sustava, nadimka Šareni, na pitanje koliko je dosad imao iskustva u privatnom sektoru odgovorio širenjem obje ruke, kao da želi reći "puno" (iako su neki zlonamjernici to interpretirali kao "nula").

Nova, rekonstruirana vlada je spremna da nastavi započet posao, svečano je proglasio Plenković. A njen je posao izgurati još godinu dana do sljedećih izbora, po mogućnosti sa što manje imovinskih i korupcijskih afera.

"Mislim da je ovo dokaz da radimo na tome da imamo čiste ljude u vladi, bez mrlje. Pokušajte ovima naći neku aferu", pozvao je premijer novinare, ujedno pohvalivši medije na dosadašnjem zalaganju.

PAŽNJA! Ovo je satira; fake news! Svi likovi su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim osobama. Fotografije služe samo za ilustraciju. Ne nasjedajte na bezobrazne dezinformacije koje vam namjerno serviraju ovakvi satirički portali.

Teme

Pročitajte i ovo

Pratite nas:

Guske u magli na Facebooku
Guske u magli na Twitteru
Guske u magli RSS feed

UVJETI KORIŠTENJA