SPETAKL!

Beogradski političar o hrvatskom turizmu: ʼOčajni ste, ni Srbi nisu tako siromašniʼ


OBJAVLJENO: 22.7.2019. FOTO: N1/screenshot


OBJAVLJENO: 22.7.2019. FOTO: N1/screenshot

SPETAKL!

Beogradski političar o hrvatskom turizmu: ʼOčajni ste, ni Srbi nisu tako siromašniʼ

Vojislav Šešelj, beogradski političar, zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije i česti komentator društveno-političkih zbivanja, komentirao je za Index katastrofalnu sezonu na hrvatskom Jadranu.

"I dok hrvatski turizam bilježi katastrofu, a naši zapadni delovi se hvataju za glave kako i zbog čega, ja ću vam kao objektivni posmatrač ponuditi jednostavan odgovor - zato što ste očajno loši", rekao je Šešelj za Index.

"Kad odeš na odmor u Rusiju, na primer, za povoljne pare dobiješ prostrane i vrhunski uređene plaže, ogromne bazene na kojima ceo dan možeš, bre, da uživaš u obilju, a prijazno osoblje pleše oko tebe 24 časa dnevno.

To sve samo u sklopu hotela, kad platiš imaš pravo sve to neograničeno koristiti, a oduzelo bi dosta vremena da pričam kako su im tek gradovi sjajni", nastavlja Šešelj.

"U Dalmaciji (namerno kažem Dalmaciji, a ne u svim zapadnim srpskim zemljama jer je Istra ipak puno pristojnije mesto), za iste te pare dobijaš kakav poluraspali hotel koji još od Tita nije okrečen u boljem, a u gorem slučaju kakav betonski pansion sa bubašvabama i flekama po posteljini.

Od sadržaja imaš kamen i more, eventualno nekog lokalca na sintisajzeru koji ti zavija Thompsona, a osoblje te tretira otprilike kao ustaški gardisti zarobljenika Dobrovoljnog četničkog odreda u Glini. Doduše, nisu isključene šanse ni da će te Torcida iscipelariti ukoliko procene da si posetitelj neprimerene rasne ili etničke pozadine, a tu su kriteriji krajnje fleksibilni u zavisnosti od količine alkohola.

I ko bi normalan u takvom izboru birao Hrvatsku? Čak ni mi Srbi nismo više toliko siromašni, a ni ludi. Hrvatska je mala, Srbija velika, a Rusija najveća", zaključuje.

PAŽNJA! Ovo je satira; fake news! Služi za šalu na račun javnih politika i loših ideologija, ništa više. Svi likovi su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim osobama. Fotografije služe samo za ilustraciju.

Teme

Čitatelji su ocijenili: Spetakl!

Pročitajte i ovo

HND objavio natječaj za izbor kovid-redara godine
Država treba snažnije subvencionirati domaći soj koronavirusa
Tvrdio da korona postoji pa se zarazio
Papak: Hrvatska blizu postizanja mentaliteta krda
Od sutra na snazi nova epidemiološka mjera: pravo prve bračne noći sa Šostarom
HDZ: Pokrenut ćemo web servis za spajanje samaca i otvoriti 20.000 radnih mjesta u pornoindustriji

Pratite nas:

Guske u magli na Facebooku
Guske u magli na Twitteru
Guske u magli RSS feed
|