Kujundžić uvodi novi porez: Država će nam oporezivati salo


OBJAVLJENO: 26.7.2019.


OBJAVLJENO: 26.7.2019.

Kujundžić uvodi novi porez: Država će nam oporezivati salo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić jako je zabrinut za zdravlje građana.

"Hrvati su po pretilosti u samom svjetskom vrhu. Prije 30 godina nismo imali taj problem, ali sada ga imamo pa moramo nešto poduzeti", rekao je Kujundžić na konferenciji za medije.

Dugo, kaže, nije znao što točno vlada može poduzeti da natjera građane na zdraviji život. Razmišljao je, razmišljao i konačno se dosjetio.

"Znam! Možemo uvesti porez na salo. To će biti najbolji poticaj ljudima da počnu razmišljati o svojoj liniji", prepričao je ministar svoj tok misli.

Kako će novi porez funkcionirati? Svaki građanin će morati svakog mjeseca ići na sistematski pregled u najbližem Domu zdravlja, gdje će im stručne osobe izmjeriti širinu struka. Cijena pregleda naplatit će se prema broju centimetara, odnosno za svaki centimetar građani će platiti 100 kuna. Za djecu će plaćati 200 kuna po centimetru jer djeca su posebno ugrožena skupina koju treba zaštititi.

Njegova mjera usvojena je na sjednici Vlade RH u sklopu paketa novog poreznog rasterećenja, a premijer Andrej Plenković je zaključio da će sada i on, usprkos tome što se mjera ne odnosi na Vladine dužnosnike, ozbiljno razmisliti o dijeti.

PAŽNJA! Ovo je satira; fake news! Služi za šalu na račun javnih politika i loših ideologija, ništa više. Svi likovi su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim osobama. Fotografije služe samo za ilustraciju.

Teme

Pročitajte i ovo

HND objavio natječaj za izbor kovid-redara godine
Država treba snažnije subvencionirati domaći soj koronavirusa
Tvrdio da korona postoji pa se zarazio
Papak: Hrvatska blizu postizanja mentaliteta krda
Od sutra na snazi nova epidemiološka mjera: pravo prve bračne noći sa Šostarom
HDZ: Pokrenut ćemo web servis za spajanje samaca i otvoriti 20.000 radnih mjesta u pornoindustriji

Pratite nas:

Guske u magli na Facebooku
Guske u magli na Twitteru
Guske u magli RSS feed
|