Nakon zaštite uhljeba u vodovodu, Most pokreće inicijativu i za zaštitu uhljeba u HEP-u


OBJAVLJENO: 17.8.2019. FOTO: Facebook


OBJAVLJENO: 17.8.2019. FOTO: Facebook

Nakon zaštite uhljeba u vodovodu, Most pokreće inicijativu i za zaštitu uhljeba u HEP-u

Nikola Grmoja je najavio da će nakon zaštite uhljeba u vodovodu pokrenuti peticiju i za zaštitu uhljeba u HEP-u. Iako im to nije bila prvotna namjera, na tu su ideju došli nakon otvorenog pisma koje im je uputio sindikat radnika HEP-a "U-hljeb u HEP".

"Pozdravljamo inicijativu da se ustavno zaštiti naše drugove uhljebljene u vodovodima po općinama i gradovima diljem Lijepe naše. Hvalevrijedna inicijativa! Ali, ne možemo ne primijetiti nepravdu. Zašto štitite samo njih? A što je s nama", napisali su iz HEP-ovog sindikata.

Tvrde da je riječ o klasičnoj diskriminaciji uhljeba, i to prema stranačkoj pripadnosti. Most pokazuje simpatije prema uhljebima HDZ-a, SDP-a i IDS-a dok diskriminira uhljebe učlanjene u HNS. To je protuustavno i nedopustivo.

"Struja je također ljudsko pravo jer živimo u 21. stoljeću i bez električne struje se ne može. Stavite i struju u Ustav! Ne želite valjda da proizvodnja električne energije dopadne u ruke privatnika kojem će profit biti iznad javnog dobra", upozoravaju HEP-ovci.

U Mostu su priznali da je sindikat HEP-a u pravu pa će nakon inicijative "Vodu u Ustav" pokrenuti i inicijativu "Struju u Ustav".

"Mi u Mostu ne diskriminiramo nikoga, a pogotovo ne bismo diskriminirali naše drage uhljebe u HEP-u. Obećavam vam, podržite našu inicijativu za ustavnu zaštitu uhljeba u vodovodu pa ćemo onda krenuti i sa zaštitom uhljeba u HEP-u. Na kraju krajeva, svi uhljebi trebaju biti ustavno zaštićeni kao hrvatski endemi", rekao je Grmoja.

PAŽNJA! Ovo je satira; fake news! Služi za šalu na račun javnih politika i loših ideologija, ništa više. Svi likovi su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim osobama. Fotografije služe samo za ilustraciju.

Teme

Pročitajte i ovo

HND objavio natječaj za izbor kovid-redara godine
Država treba snažnije subvencionirati domaći soj koronavirusa
Tvrdio da korona postoji pa se zarazio
Papak: Hrvatska blizu postizanja mentaliteta krda
Od sutra na snazi nova epidemiološka mjera: pravo prve bračne noći sa Šostarom
HDZ: Pokrenut ćemo web servis za spajanje samaca i otvoriti 20.000 radnih mjesta u pornoindustriji

Pratite nas:

Guske u magli na Facebooku
Guske u magli na Twitteru
Guske u magli RSS feed
|