SPETAKL!

Petrov za zabranu rada nedjeljom: ʼI svećenici trebaju dan za odmorʼ


OBJAVLJENO: 2.5.2020.


OBJAVLJENO: 2.5.2020.

SPETAKL!

Petrov za zabranu rada nedjeljom: ʼI svećenici trebaju dan za odmorʼ

"Vidjeli smo tijekom karantene da građani imaju sasvim dovoljno vremena za obaviti i kupiti što im treba preko tjedna. Nedjelja treba biti neradni dan", izjavio je Božo Petrov, predsjednik Mosta.

Most će uputiti u saborsku proceduru prijedlog zakona koji će trajno, i nakon isteka izvanrednih mjera, zadržati nedjelju kao neradni dan za sve koji ne moraju raditi nedjeljom. To znači, nedjeljom će biti zabranjen rad trgovina, kioska, kafića, restorana i - vjerskih objekata.

"Ljudi moraju imati dan u tjednu za odmor, a naša katolička vjera nam nalaže da to bude nedjelja. I svećenici trebaju nedjelju za odmor sa svojim obiteljima", objasnio je Petrov.

Za neradnu nedjelju već godinama se bori Sindikat zaposlenika Katoličke crkve u Hrvatskoj, koji je ukazivao već mnogo puta u javnosti na potrebu svojih članova da, kao pravi kršćani, imaju slobodnu nedjelju. Pozivali su se na citate iz Biblije, ali Ustavni sud im je već dvaput odbio zahtjev jer Ustav RH ne prepoznaje te citate i nisu čuli za Mateja i farizeje.

Bit će potrebno, dakle, promijeniti Ustav, ali Most ima rješenje i za to.

"Vidjeli smo u ova dva mjeseca da nam Ustav ionako nije potreban. Zamijenit ćemo ga Biblijom", dodaje Petrov.

PAŽNJA! Ovo je satira; fake news! Svi likovi su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim osobama. Fotografije služe samo za ilustraciju. Ne nasjedajte na bezobrazne dezinformacije koje vam namjerno serviraju ovakvi satirički portali.

Teme

Čitatelji su ocijenili: Spetakl!

Pročitajte i ovo

Pratite nas:

Guske u magli na Facebooku
Guske u magli na Twitteru
Guske u magli RSS feed

UVJETI KORIŠTENJA