SPETAKL!

HND objavio natječaj za izbor kovid-redara godine


OBJAVLJENO: 13.3.2021.


OBJAVLJENO: 13.3.2021.

SPETAKL!

HND objavio natječaj za izbor kovid-redara godine

Hrvatsko novinarsko društvo objavilo je da će ove godine, u skladu s epidemiološkom situacijom, svečanost izbora novinara godine biti održana preko Zooma. Osim toga, HND će morati prilagoditi i sam natječaj novo-normalnom.

"Novinari su u ovoj epidemiji dali bitan obol, prvenstveno kad je riječ o spašavanju života. Novinari su tako promaknuti u kovid redare pa ćemo ove godine imati izbor za najboljeg kovid-redara. Natječaj je otvoren, tekstovi nam već pristižu. Bit će to zanimljivo natjecanje, napeto do samog kraja", stoji u priopćenju iz HND-a.

Doznajemo kako su se već prijavila velika imena poput višestruko nagrađivanog novinara Indexa, Ilka Ćimića, koji se može pohvaliti kovid-redarstvom gdje poziva građane da prijave policiji bioteroriste koji kupuju čips na benzinskoj iza 17 sati.

Ali pitanje je hoće li Ćimić ove godine osvojiti ikakvu nagradu jer konkurencija je zaista ogromna. I to doslovno ogromna. Tu je Snježana Pavić iz Jutarnjeg lista s reportažom o izlasku na kavu tijekom subotnje špice. Snježana je izabrala prepunu terasu da bi sjela na kavu i zgražala se nad primitivcima koji tamo sjede na kavi. Zatim, tu je uvijek neugodni Davor Ivanković iz Večernjeg lista koji bi mogao konkurirati i za upravitelja konc-logora.

Ne treba odbaciti ni Ivanu Kopić s N1 televizije koja je kritizirala policiju što nije "fizički razdvojila" ljude po Zagrebu i što "još uvijek nema strogih kazni i sankcija". Zatim, tu je Vojislav Mazzocco s Indexa koji je hrabro priupitao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zašto policija jednostavno ne bi spriječila prosvjed protiv vlasti.

Ne treba podcijeniti ni Maju Sever s HRT-a koja je uvijek tu kada treba moralizirati s visoka, pa se tako požalila na trkače koji su u Zagrebu trčali bez maske na licu. Tu je i Goranko Fižulić s Telegrama s više tekstova o tome kako njegova sloboda ovisi o vašem zatvoru. Ili urednici Otvorenog gdje se razglabalo o tome kako država treba kazniti građane koji ne nose masku dok u studiju novinar ne nosi masku.

O pobjedniku natječaja "Kovid-redar godine" odlučivat će struka. Bit će to novinarima omiljeni članovi Stožera i Znanstvenog savjeta Vlade RH - Božinović, Capak, Markotić, Đikić, Ban i ekipa.

 

PAŽNJA! Ovo je satira; fake news! Služi za šalu na račun javnih politika i loših ideologija, ništa više. Svi likovi su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim osobama. Fotografije služe samo za ilustraciju.

Teme

Čitatelji su ocijenili: Spetakl!

Pročitajte i ovo

Država treba snažnije subvencionirati domaći soj koronavirusa
Tvrdio da korona postoji pa se zarazio
Papak: Hrvatska blizu postizanja mentaliteta krda
Od sutra na snazi nova epidemiološka mjera: pravo prve bračne noći sa Šostarom
HDZ: Pokrenut ćemo web servis za spajanje samaca i otvoriti 20.000 radnih mjesta u pornoindustriji
Nakon što ih ubiju morfijem, Šveđani peku svoje starce na ražnju

Pratite nas:

Guske u magli na Facebooku
Guske u magli na Twitteru
Guske u magli RSS feed
|